Το εργαστήριο μας

iconhome_alexandria

Στο εργαστήριο του Χείρωνα


Το εργαστήριο μας στεγάζεται σε ιδιαίτερο χώρο στο Ξενώνα μας στον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου, όπου παράλληλα οργανώνουμε ενδιαφέρουσες οικοτουριστικές και αγροτουριστικές δραστηριότητες

Όταν πήραμε την απόφαση σαν οικογένεια να εγκαταλείψουμε την Αθήνα και να επιστρέψουμε στο χωριό με στόχο να ανακαινίσουμε τον Ξενώνα μας, είπαμε ότι θα ασχοληθούμε έντονα με τις οικολογικές δραστηριότητες και τα φυσικά προϊόντα, για μια διαφορετική στάση και ποιότητα ζωής.

Σκοπός μας η επιστροφή στη φύση.

Μία απ΄αυτές τις δραστηριότητες είναι και η παραγωγή χειροποίητου σαπουνιού από αποκλειστικά φυσικά προϊόντα, φτιαγμένα με πολύ μεράκι που σέβονται τον καταναλωτή, και με προσωπική ευθύνη σαν να είναι τρόφιμα.


Να λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά τους, αλλά και οι λόγοι για να επιλέξετε τα φυσικά μας σαπούνια:

1. Αγνό ελαιόλαδο

Τα σαπούνια μας παρασκευάζονται αποκλειστικά από το αγνό τοπικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο Πηλίου.


2. Φυσική γλυκερίνη και υπερλίπανση

Περιέχουν την φυσική τους γλυκερίνη η οποία παράγεται κατά την διάρκεια της σαπωνοποίησης, αφού αυτή δεν αποβάλλεται όπως συμβαίνει με την θερμή διαδικασία παραγωγής στα βιομηχανοποιημένα σαπούνια. Με την μέθοδο που χρησιμοποιούμε πετυχαίνουμε έως και 10% υπερλίπανση. Δηλ. παραμένουν ατόφια ασαπωνοποίητα έλαια στο σαπούνι μας, που μαζί με την φυσική γλυκερίνη προστατεύουν το δέρμα.


3. Αρώματα

Για τον αρωματισμό των σαπουνιών μας χρησιμοποιούμε αυθεντικά αιθέρια έλαια, φυσικά αρωματικά φυτά – βότανα και χυμούς φρούτων, ευεργετικά για το δέρμα.


4. Αφρός

Κατά την χρήση τους τα σαπούνια μας αφήνουν στο σώμα μας πλούσιο και κρεμώδη αφρό που διεγείρει τις αισθήσεις, αναδύει αρώματα και αποπνέει αέρα πολυτέλειας.

Αυτό το πετυχαίνουμε μόνο με την χρήση ακριβών καλλυντικών ελαίων και ποτέ με χημικά προϊόντα.


5. Χρωματισμός

Τα σαπούνια μας χρωματίζονται μόνο από φυσικές φυτικές χρωστικές ουσίες.


6. Υγεία

Τα σαπούνια μας έχουν εξαιρετικά καλές αντισηπτικές, απολυμαντικές, αντιοξειδωτικές αλλά και απορρυπαντικές ιδιότητες.

Από προσωπική μας αντίληψη τονίζουμε ότι βοηθούν σε πολλές δερματοπάθειες όπως ξηροδερμία, δερματίτιδα, τριχόπτωση, ψωρίαση κλπ. και προστατεύουν από την γήρανση του δέρματος.


7. Οικολογικά – φιλικά στο περιβάλλον

Το πλεονέκτημα της ψυχρής μεθόδου παρασκευής των σαπουνιών μας είναι ότι σαπωνοποιούνται όλα τα υλικά και δεν υπάρχουν απόβλητα. Με τον τρόπο αυτό τα σαπούνια μας δεν αφήνουν απόβλητα και είναι 100% οικολογικά και βιοδιασπώμενα.

Να γνωρίζετε πως για την δημιουργία των σαπουνιών μας δεν κάναμε ποτέ δοκιμές σε ζώα.

Συμπερασματικά λοιπόν, το αγνό ελαιόλαδο, η φυσική γλυκερίνη, η πετυχημένη υπερλίπανση, ο πλούσιος αφρός, τα φυσικά χρώματα και αρώματα στα σαπούνια μας, είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την προστασία και την υγιεινή του δέρματος.

Απλά τα καθιστούν μοναδικά.

Πλυθείτε, λουστείτε και απολαύστε άφοβα την δράση τους ιδιαίτερα με ζεστό νερό, θα λάμπετε από φρεσκάδα και υγεία. Δωρίστε τα σε δικούς σας ανθρώπους ή στους φίλους σας. Είναι πρωτότυπο και θα τους εντυπωσιάσετε!

Απευθυνόμαστε με την στάση μας σε ολοένα και περισσότερο ευαισθητοποιημένους οικολογικά ανθρώπους για ένα πιο φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής.

Είμαστε εδώ να προβάλουμε τα προϊόντα μας, τα αγνά φυσικά μας σαπούνια, μαζί με μια άλλη ποιότητα ζωής, αλλά και μαζί με μια αληθινή διέξοδο για πραγματικές διακοπές στο Νότιο Πήλιο, που τόσο αγαπάμε. Ελάτε να ζήσουμε το όνειρο!